طريقه عمل ميني بتتزا للاطفال
مقادير عجينة البتتزا
نصف كيلو دقيق
ملعقه خميره فوريه
نصف كاس زيت
ملعقه صغيره ملح
ملعقه صغيره سكر
ملعقتين كبيره لبن بودر
ماء للعجن
طريقة العجينة
توضع كل المقادير في اناء وتضاف الماء
بالتدريج مع العجن حتي نحصل علي عجينه
لا تلتزق باليد وملساء تدهن بالزيت وتغطي
بفوطه وتترك ساعه لتتخمر
مقادير الحشوه
صلصه بتتزا
فلفل الوان
طماطم مقطعه
زيتون مقطع حلقات
دجاج متبقي
او لحم مفروم
او رومي مدخن حسب الرغبه
جبنه مودزريلا وجبنه رومي او شيدر
الطريقه:
تفرد العجينه علي سطح مرشوش بالدقيق
وتقطع دوائر صغيره باستخدام كوب او اداة التقطيع
وتوضع علي كل دائره الحشوة
صلصه البتتزا ثم الفراخ او اللحم المفروم
ثم الفلفل والطماطم والزيتون ثم الجبنه علي الوش
وترص علي صنيه مدهونه زيت وتدخل فرن
مسجن مسبقا لمده ربع ساعه او حتي يحمر الجزء
الاسفل من العجينه وتقدم مع البطاطس والكاتشب
وبالهنا
مقادير عجينة البتتزا
نصف كيلو دقيق
ملعقه خميره فوريه
نصف كاس زيت
ملعقه صغيره ملح
ملعقه صغيره سكر
ملعقتين كبيره لبن بودر
ماء للعجن
طريقة العجينة
توضع كل المقادير في اناء وتضاف الماء
بالتدريج مع العجن حتي نحصل علي عجينه
لا تلتزق باليد وملساء تدهن بالزيت وتغطي
بفوطه وتترك ساعه لتتخمر
مقادير الحشوه
صلصه بتتزا
فلفل الوان
طماطم مقطعه
زيتون مقطع حلقات
دجاج متبقي
او لحم مفروم
او رومي مدخن حسب الرغبه
جبنه مودزريلا وجبنه رومي او شيدر
الطريقه:
تفرد العجينه علي سطح مرشوش بالدقيق
وتقطع دوائر صغيره باستخدام كوب او اداة التقطيع
وتوضع علي كل دائره الحشوة
صلصه البتتزا ثم الفراخ او اللحم المفروم
ثم الفلفل والطماطم والزيتون ثم الجبنه علي الوش
وترص علي صنيه مدهونه زيت وتدخل فرن
مسجن مسبقا لمده ربع ساعه او حتي يحمر الجزء
الاسفل من العجينه وتقدم مع البطاطس والكاتشب
وبالهنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق