الجمعة، 9 مايو 2014

اطعم حمام محشي مع ارز بالكاري

نشر بواسطة
حمام محشي بالارز مع ارز بسمتي بالكاري



المقادير:
2 زوج من الحمام مغسولين
نص كيلو ارز بسمتي مغسول ومنقوع
4 3 ثمرات بصل مقطع صغير
3 ثمرات طماطم مقشره ومنزوعة البذور ومفرومه
5 فصوص ثوم
حبهان مطحون وحب
قرنقل مطحون وحب
فلفل اسود وحب
2 ملعقة كاري
2 مرقة دجاج
ملح

لحشو الحمام:
كوب ارز مصري
كبد وقوانص الحمام مقطعه مكعبات
بصله مقطعه مكعبات
ملح وفلفل اسود
نصف كوب ماءالطريقه:

لعمل الحمام المحشي بالارز:

في اناء علي النار تشوح البصل والكبد والقوانص
ثم نضيف الرز المصري المغسول ونقلب جيدا
ثم الملح والفلفل ونصف كوب ماء الي ان يتشرب
الارز نصف كوب الماء..ويحشي به الحمام
ثم يسلق الحمام الي ان ينضج...

لعمل الارز البسمتي بالكاري:

في حله علي النار نضع زبده ونشوح البصل ونقلب
ثم فصوص الثوم والتوابل والملح ونقلب شويه
ثم نضيف الطماطم ونقلب ومرقه الدجاج  والكاري والارزالبسمتي 
 المغسول ثم نضيف الماء ونتركه يغلي ثم نهدي النار الي ان يستوي
يحمر الفراخ تحت الشوايه ثم يقدم مع الارز البسمتي

0 التعليقات:

إرسال تعليق