فتة شاورما الدجاج
المقادير
صدورفراخ بانيه مقطعه شرائح
بصل مقطع شرائح
فلفل الوان مقطع شرائح
طماطم مقطعه شرائح
مية بصل
عيش شامي
ارز بالكاري مطبوخ
طحينه
عصير ليمون وخل
ثوم
بقدونس مفروم
علبة زبادي
فلفل اسود,وباربيكا وبهارات فراخ
كمون وملح
الطريقه:
تحضير الشاورما:
يتبل الفراخ بالزبادي ,الباربيكا والفلفل الاسود والثوم وعصير
نصف ليمونه ويترك ساعه في الثلاجه حتي يتشرب من التتبيله
في طاسة ع النار نضع زبده ونضع الفراغ من غير التتبيله
ونشوحه الي ان يستوي ثم نضيف البصل والفلفل الالوان
ونستمر بالتقليب ثم نضيف الطماطم والملح والفلفل الاسود والبهارات
نقطع العيش ثم ندهنه بالزبده وندخله الفرن ليتحمص
لتحضير الطحينه:
في وعاء نضيف الطحينه و3ملاعق زبادي
والثوم والليمون والخل والبقدونس المفروم ونقلب
ثم نضيف الملح والكمون
لتحصير الفته:
في وعاء نضع العيش المحمص
ثم الارز المطبوخ ثم الشاورما
ثم نرش الطحينه فوقها
وتزين بالبقدونس وتقدم وبالهنا
المقادير
صدورفراخ بانيه مقطعه شرائح
بصل مقطع شرائح
فلفل الوان مقطع شرائح
طماطم مقطعه شرائح
مية بصل
عيش شامي
ارز بالكاري مطبوخ
طحينه
عصير ليمون وخل
ثوم
بقدونس مفروم
علبة زبادي
فلفل اسود,وباربيكا وبهارات فراخ
كمون وملح
الطريقه:
تحضير الشاورما:
يتبل الفراخ بالزبادي ,الباربيكا والفلفل الاسود والثوم وعصير
نصف ليمونه ويترك ساعه في الثلاجه حتي يتشرب من التتبيله
في طاسة ع النار نضع زبده ونضع الفراغ من غير التتبيله
ونشوحه الي ان يستوي ثم نضيف البصل والفلفل الالوان
ونستمر بالتقليب ثم نضيف الطماطم والملح والفلفل الاسود والبهارات
نقطع العيش ثم ندهنه بالزبده وندخله الفرن ليتحمص
لتحضير الطحينه:
في وعاء نضيف الطحينه و3ملاعق زبادي
والثوم والليمون والخل والبقدونس المفروم ونقلب
ثم نضيف الملح والكمون
لتحصير الفته:
في وعاء نضع العيش المحمص
ثم الارز المطبوخ ثم الشاورما
ثم نرش الطحينه فوقها
وتزين بالبقدونس وتقدم وبالهنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق