صيادية السمك
المقادير
كيلو سمك حسب الرغبه
فلفل حار مفروم
طماطم مقطعه
بصل مقطع صغير
ثوم مفروم
صلصة طماطم
عصير ليمون
خل
دقيق
كمون وكزبره ناشفه
شطه وفلفل اسود وملح
الطريقه:
لعمل السمك
يغسل السمك جيدا وينظف وينقع بالليمون
والملح والخل
في اناء نضع الثوم والفلفل الحار والشطه
والكمون والكزبره الناشفه والملح والفلفل وعصير الليمون
ويخلطوا جيدا ويتبل بها السمك ويترك ساعه في التتبيله
ثم يغلف بالدقيق ويقلي في زيت ساخن
ويوضع علي مناشف حتي يصفي الزيت
لعمل صلصة الصياديه
في طاسة علي النار يوضع زيت ويضاف البصل
ويشوح ثم يضاف الثوم المفروم ويشوح
ثم تضاف الطماطم المقطعه والصلصه
وتترك لتتسبك ثم يضاف الملح والتوابل
نرص السمك المقلي في الصلصه
ثم يغطي ويترك علي نار هادئه لمده
دقائق ثم يقدم مع الارز والسلطه
وبالهنا
المقادير
كيلو سمك حسب الرغبه
فلفل حار مفروم
طماطم مقطعه
بصل مقطع صغير
ثوم مفروم
صلصة طماطم
عصير ليمون
خل
دقيق
كمون وكزبره ناشفه
شطه وفلفل اسود وملح
الطريقه:
لعمل السمك
يغسل السمك جيدا وينظف وينقع بالليمون
والملح والخل
في اناء نضع الثوم والفلفل الحار والشطه
والكمون والكزبره الناشفه والملح والفلفل وعصير الليمون
ويخلطوا جيدا ويتبل بها السمك ويترك ساعه في التتبيله
ثم يغلف بالدقيق ويقلي في زيت ساخن
ويوضع علي مناشف حتي يصفي الزيت
لعمل صلصة الصياديه
في طاسة علي النار يوضع زيت ويضاف البصل
ويشوح ثم يضاف الثوم المفروم ويشوح
ثم تضاف الطماطم المقطعه والصلصه
وتترك لتتسبك ثم يضاف الملح والتوابل
نرص السمك المقلي في الصلصه
ثم يغطي ويترك علي نار هادئه لمده
دقائق ثم يقدم مع الارز والسلطه
وبالهنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق