الاثنين، 5 مايو 2014

كفتة الارز المصريه بالصلصه

نشر بواسطة
كفتة الارز



 المقادير
كوب ارز مطحون
نصف كيلو لحم مفروم
3 حبات بصل متوسطه
راس ثوم
حبتين فلفل بارد
كمون وكزبره ناشفه
وقرفه وفلفل اسود
ورشة جنزبيل وملح
الطريقه
توضع كل المكونات في الكبه وتفرم حتي تصبح مثل العجينه
تشكل علي شكل كور او اصابح
وتحمر في زيت غزير وتوضع علي مناشف

لعمل الصلصله
ثمرة بصل مقطعه صغير
عصير طماطم
تشوح البصل في زيت او زبده حتي تصفر
يضاف عصير الطماطم وتترك حتي تتسبك
بعد ان تتسبك يضاف اليها الشوربه او الما ومرقة الدجاج
وتترك حتي تغلي وبمجر ما تغلي تضاف اليها الكفته
وتترك تغلي الي ان تنضح و
وتقدم مع الارز الابيض وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق