طريقه عمل مكرونه بالبشاميل
المقادير:
نص كيلو مكرونه قلم مسلوقه
نص كيلو لحمه مفرومه
2حبة بصل مفروم
1حبة طماطم مبشوره
قرفه وملح وفلفل اسود
مقادير البشاميل
3 ملاعق زبده
4 ملاعق دقيق
كيلو لبن
الطريقه:
لعمل العصاج:
نضع زبده في طاسه علي النار
نشوح البصل ثم نضيف اللحمه
ثم نقلب الي ان تستوي ثم نضيف
التوابل والطماطم ونقلب شويه
ثم نغلق عليها النار ونتركها
لعمل البشاميل:
في حله علي النار توضع الزبده
والدقيق ويقلبو ويراعي ان تكون النار هادئه
حتي لا يحترق الدقيق ثم نضيف اللبن بالتدريج
ونقلب بالمضرب اليدوي حتي لا يتكتل الي ان
نضيف كميه اللبن كلها ونستمر في التقليب
ونضيف الملح والفلفل الاسود ونقلب
حتي يصبح الخليط سميك.
ثم نغلق النار
في صنيه بايركس او تيفال
واذ لم يوجد تدهن الصنيه العاديه وترش
بالبقسماط.
ناخذ نصف كمية المكرونه ونضيف عليها
القليل من البشاميل ونقلبها ثم نضيفها في الصنيه
ونسويها ونضيف اللحمه ثم الكميه المتبقيه من المكرونه
ونسويها ثم نضيف البشاميل فوقها.ونحرك الصنيه برفق
حتي يتوزع البشاميل.
ثم تدخل الفرن الي ان يحمر وجهها.
وتقدم وبالهنا :) :) :)
المقادير:
نص كيلو مكرونه قلم مسلوقه
نص كيلو لحمه مفرومه
2حبة بصل مفروم
1حبة طماطم مبشوره
قرفه وملح وفلفل اسود
مقادير البشاميل
3 ملاعق زبده
4 ملاعق دقيق
كيلو لبن
الطريقه:
لعمل العصاج:
نضع زبده في طاسه علي النار
نشوح البصل ثم نضيف اللحمه
ثم نقلب الي ان تستوي ثم نضيف
التوابل والطماطم ونقلب شويه
ثم نغلق عليها النار ونتركها
لعمل البشاميل:
في حله علي النار توضع الزبده
والدقيق ويقلبو ويراعي ان تكون النار هادئه
حتي لا يحترق الدقيق ثم نضيف اللبن بالتدريج
ونقلب بالمضرب اليدوي حتي لا يتكتل الي ان
نضيف كميه اللبن كلها ونستمر في التقليب
ونضيف الملح والفلفل الاسود ونقلب
حتي يصبح الخليط سميك.
ثم نغلق النار
في صنيه بايركس او تيفال
واذ لم يوجد تدهن الصنيه العاديه وترش
بالبقسماط.
ناخذ نصف كمية المكرونه ونضيف عليها
القليل من البشاميل ونقلبها ثم نضيفها في الصنيه
ونسويها ونضيف اللحمه ثم الكميه المتبقيه من المكرونه
ونسويها ثم نضيف البشاميل فوقها.ونحرك الصنيه برفق
حتي يتوزع البشاميل.
ثم تدخل الفرن الي ان يحمر وجهها.
وتقدم وبالهنا :) :) :)
0 التعليقات:
إرسال تعليق