الفطير المشلتت:
المقادير:
نص كيلو دقيق او اكتر حسب الكميه
علبتين زبادي
ماء للعجن
سمنه بلدي او زيت
ذرة ملح
الطريقه
ينخل الدقيق ويضاف اليه الملح
نعمل حفرف في المنصف وتضاف الزبادي
ونعجن ثم نضيف الماء بالتدريج ونعجن حتي نحصل
علي عجينه ملساء ..
نقطع العجينه كور متوسطه
وناخذ كره من العجين ونفردها بالنشابه
ونرش عليها السمنه او الزيت ونلفها رول
ونتركها جانبا
نفرد كره اخر ونرش عليها السمنه ونضع عليها الرول الاول
ونلفها ايضا رول
وبعدين نلفهم مثل هذه الصوره
ونضعها في صنيه مدهونه ونسويها الي ان تصير قرص
ونرشها عليها السمنه اوالزيت
وتدخل فرن ساخن الي ان يحمر وجهها
وتقدم مع العسل والجبنه القديمه
وبالهنا
المقادير:
نص كيلو دقيق او اكتر حسب الكميه
علبتين زبادي
ماء للعجن
سمنه بلدي او زيت
ذرة ملح
الطريقه
ينخل الدقيق ويضاف اليه الملح
نعمل حفرف في المنصف وتضاف الزبادي
ونعجن ثم نضيف الماء بالتدريج ونعجن حتي نحصل
علي عجينه ملساء ..
نقطع العجينه كور متوسطه
وناخذ كره من العجين ونفردها بالنشابه
ونرش عليها السمنه او الزيت ونلفها رول
ونتركها جانبا
نفرد كره اخر ونرش عليها السمنه ونضع عليها الرول الاول
ونلفها ايضا رول
وبعدين نلفهم مثل هذه الصوره
ونضعها في صنيه مدهونه ونسويها الي ان تصير قرص
ونرشها عليها السمنه اوالزيت
وتدخل فرن ساخن الي ان يحمر وجهها
وتقدم مع العسل والجبنه القديمه
وبالهنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق