الجمعة، 13 يونيو 2014

الكانيلوني خطوات سهله ومفصله

نشر بواسطة
 كريب محشي باللحمه المفرومه




المقادير:

لعمل الكريب الحادق:
كوب لبن 
كوب دقيق
3 بيضات
ملعقة زبده اوزيت
ملح وفلفل

لعمل الحشو:
نصف كيلو لحمة مفروم
2 بصله مقطعه صغير
ملح وفلفل وبهارات
زبده

لعمل الصوص:
فص ثوم مفروم
طماطم مبشوره
ملعقة صلصة طماطم
زبده

جبنه شيدر او مودزاريلا

الطريقه:

اولا الكريب :
في الخلاط توضع كل مقادير الكريب ويخفقوا
جيدا لتكون لدينا عجينه سائله ..نضع طاسة تيفال
صغيره علي النار ونصب من العجينه ونميل الطاسه
في حركه دائريه الي ان تملئ الطاسه



نتركها علي النارالي ان تظهر فقاقيع ثم نقلبها علي الوجه الاجر.






تكرر الي انتهاء العجينه.





لعمل الحشو:
في طاسة علي النار يوضع الزبده ويشوح البصل وتضاف
اللحمه المفرومه



ويقلب الي ان تنضج ويضاف الملح والفلفل والتوابل
وتترك جانبا.



لعمل الصلصه:
في اناء يشوح الثوم وتضاف الطماطم المشوره وصلصة 
الطماطم وتترك لتتسبك.






في قالب يوضع مقدار من الصلصه ويتم حشو الكريب 
باللحمه المفرومه ويلف رول ويرص في القالب في القالب
وتضاف باقي الصلصه وترش فوقها الجبنه وتدخل الفرن

الي ان ينضج وتقدم.

0 التعليقات:

إرسال تعليق